Italya ile Ticaret
http://business.italyaonline.net
Categories:

Archives:
Meta:
March 2024
M T W T F S S
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01/03/06
Sirket Kurulumu
Filed under: Italya'da Sirket Acmak
Posted by: site admin @ 6:22 pm

 Italya’da sirket acma prosedurleri ve genel bilgiler

NOT: Mesajlarin icerigi ve onlardan kaynaklanabilecek sorunlardan dolayi ItalyaOnline.Net web sitesi sorumlu degildir.

Web Sitesi Yoneticisi

Ibrahim Kankilic

51 Responses to “Sirket Kurulumu”

  1. site admin Says:
    Italya’da sirket acmak hakkindaki bu bolum Yahoo Italyadakiturkler Grubu uyesi Sayin Bugra Poyraz tarafindan 2004 yilinda derlenmis olup muhtemel degisiklikler guncellenmemistir.
  2. site admin Says:

    ITALYA’DA FIRMA MODELLERI

    İtalya’da yatırım yapmak için ilk aşama olarak firma modellerinden en uygun olanı seçilmelidir. Bu firma modelleri:

    Karakter bakimindan 3 ‘e ayrilir:

    1. S.r.l. (Società a responsabilita limitata) Limited Şirket
    2. S.p.a (Società per azioni) Anonim Şirket
    3. S.a.p.a. (Società in accomandita per azioni) Akkomandit Limited Hisseli Şirket

    Ortaklık Şekli’ne gore:

    1. Yatırılan sermayeye oranlı ortaklık
    2. Yatırılan sermayeye oranlı ortaklık
    3. Aktif ortak: Sınırsız Sorumlu Pasif ortak: Yatırılan sermayeye oranlı ortak

    En az sermaye

    1.  20 Milyon Liret
    2. 200 Milyon Liret
    3. 200 Milyon Liret

    Yöneticiler ve vekillik süresi

    1. Ortaklar / sınırsız süreli
    2. Ortaklar / 3 yıl
    3. Yanlızca aktif ortak yönetici / sınırsız süreli

    Sermaye yatırım gereksinimi

    1.  Var
    2.  Var
    3.  Var

    Hisse senedi çıkarma yetkisi

    1. Yok
    2. Var
    3. Var

     

    • Bu modellerin dışında Snc – (Società in nome collettivo) – Kollektif şirket ve Sas – Società in accomandita semplice) – Basit Akkomandit şirket modelleri de vardır.
    • Yanlızca Spa ve Srl tamamen bağımsız – yasal firmalardır. Genellikle yabancı yatırımcılar bu iki formdan birini seçerler veya tüm bu modellerin dışında şube ya da temsilcilik ofisi açmayı tercih ederler. Eğer yabancı bir firma İtalya’da şube ya da temsilcilik ofisi açmaya karar verirse İtalyan muhasebe ve vergi mevzuatına uymak zorundadır.

     

  3. site admin Says:

    ANONIM ŞIRKETI ACMA PROSEDURLERI (Società per Azioni – SpA)

    Öncelikle Anonim şirket ortakları hisse konularında ve diğer konularda anlaşıp bir sözleşme hazırlayıp noter huzurunda mütabakata varmalılardır. Sözleşme kapsamında firmanın tüm aktiviteleri, merkez ya da olacaksa şube adresleri, ortakların ulaşım ve vergi bilgileri vs. bulunmalıdır. Noter huzurunda hazırlanan sözleşmeden sonra hakim firmanın kaydının Ticaret Sicil Bürosu’na yapılmasını onaylar. Bu aşamadan önce hisseler satışa çıkarılamaz. Tüm dökümanlar yerel Ticaret Odası’na kayıt olmak için de gerekecektir. En az sermaye miktarı 200 Milyon Liret olmalıdır ve en az %30’u ortaklık kurulması anında bankaya yatırılıp teminat olarak gösterilmelidir. Bu para Anonim Şirket’in resmen kuruluşuna kadar bankada bloke durumda kalacaktır. Firmalar 3 tip hisse satışı yapabilirler. Bunlar düzenli hisseler, tercihi hisseler ve tasarruf hisseleridir.

  4. site admin Says:

    LIMITED ŞIRKETI ACMA PROSEDURLERI (Società a responsabilita limitata)

    İtalya’da limited şirket kurmak veya halihazırda faaliyet gösteren bir şirketin şubesini açmak konusundaki İtalyan mevzuatı, şirketin kurulacağı yerin bağlı olduğu Ticaret Odası’nın kararlarına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu durumda önce şirketin nerede kurulacağının belirlenmesine ve buna göre de ilgili Ticaret Odası’ndan bilgi alınması gerekmektedir.

    Şirketin yasal temsilcisine ve veya İtalya temsilciliği için görevlendirilmiş yetkiliye (bu durumda görevlendirme belgesinin Mahkemeye kayıtlı bir yeminli tercüman veya o ülkenin İtalyan Büyükelçiliği veya Konsolosluğu tarafından yapılmış bir tercümesi de yetkili kuruma sunulmalıdır) ait geçerli bir kimlik belgesinin kopyası

    Sadece İtalya’da çalışacak olan yabancılara yönelik kişisel bilgiler (çalışma izni, mülkiyet belgeleri vs…)

    Mahkemeye kayıtlı bir yeminli tercüman veya o ülkenin İtalyan Büyükelçiliği veya Konsolosluğu tarafından tercüme edilmiş İtalya’da şirketlerin kayıt edilmesi ile ilgili büro ile aynı görevi üstlenen o ülkenin ilgili kurumu tarafından ilgili şirketin yasal temsilcileri ve arşiv bilgilerine ilişkin sertifika ve Mahkemeye kayıtlı bir yeminli tercüman veya o ülkenin İtalyan Büyükelçiliği veya Konsolosluğu tarafından yapılmış tercümesi eşliğinde şirketin ana sözleşmesi.

    Sekreterlik hizmetleri için ilgili Ticaret Odası’na 20 ila 30 euro arasında bir tutarın yatırılması. (Bu fiyat güncellemeleri en son 20.11.2001 tarihinde yapılmıştır.)

    Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta, İtalya’da şirket kurmak için gerekli belgeler yabancı bir noter tarafından tasdik edildiyse, bu tasdik İtalyan dilinde olması ve ilgili tercüme Mahkemeye kayıtlı bir tercüman (veya o ülkedeki İtalyan Büyükelçiliği) tarafından yemin altında yapılmış olmasıdır. İtalya’da şirket kuracak kişi veya kişilerle ilgili tüm belge ve dökümanlar Türkiye’deki İtalyan Konsoloslukları veya Büyükelçiliğinden onaylı veya Mahkemeye kayıtlı bir yeminli tercüman tarafından İtalyan diline çevrilmiş olmalıdır.

    Bir diğer durum da, Türk Yabancı Sermaye mevzuatına göre yabancı yatırımcılardan kurulacak şirketin sermayesi olarak her bir yabancı ortak başına 50.000 Amerikan Dolarının transferinin talep edilmesi nedeniyle İtalyan Hükümeti de Türk yatırımcılardan karşılıklılık ilkesi gereği 50.000 Amerikan dolarının transferini talep edebilmektedir. Bu konuda Ticaret Odalarının yaklaşımları farklı olabilmektedir.

  5. site admin Says:

    ŞUBE ACMA PROSEDURLERI

    İtalya’da şube açmak isteyen yabancı firmalar öncelikle yerel mahkemeye baş vurmalı ve Ticaret Sicil Bürosu’na kaydolmalılardır. Şubenin ve temsilcinin isimleri tescil edilmelidir. Eğer bir firma merkez ofisini tamamen İtalya’ya transfer etmek isterse, bu konu ile ilgili prosedür İtalyan Hukukuna göre düzenlenmiştir. Prosedürler yerel Ticaret Odası’na bağlı olarak değişebilmektedir. Böyle bir durumda ilk olarak firma ile ilgili tüm belgelerin tercümelerinin (tercümeler ticaret mahkemesine kayıtlı bir yeminli tercüman tarafından ya da İtalyan Büyükelçiliği ya da Konsolosluğu tarafından yapılmalıdır) mahkemeye sunulması gerekmektedir. Gerekli prosür oradan öğrenilecektir.

  6. site admin Says:

    TEMSILCILIK ACMA PROSEDURLERI

    Bilindiği gibi temsilcilik ofislerinde ticaret yapılamaz, yanlızca irtibat bürolarıdır. İtalya’da temsilcilik ofisi açmak için ilk olarak yerel mahkemenin ticari ofisine başvuruda bulunmak gerekir. Ofis daha sonra Ticaret Odası’na da kaydolmalıdır.

    Firmanizin Italya’da temsilciliginizi yapabiliriz: Bunun icin lutfen italyaonline@italyaonline.net ‘e teklifinizi bildiriniz.

  7. site admin Says:

    İTALYA’DA VERGİ SİSTEMİ (Yatırımcılara yönelik bilgiler)

    İtalyan vergi sistemi Genel Vergi Kanunu adı altındaki kanuna bağlıdır ve yıllık oranlar Finans Yasası (Legge Finanziaria) adı altında her yıl yenilenir.

    • İtalya’da bulunan tüm tüzel kişilikler ve şahıs firmaları tüm gelirlerini vergilendirmek zorundadırlar
    • İtalya’da bulunmayan firmalar da İtalya kaynaklı gelirlerinde İtalya’ya vergi öderler
    • Bir tüzel kişiliğin mülkiyet vergisi, tüm vergilendirilebilir geliri üzerinden hesaplanır
    • Şahıs firmaları için kalkınma vergileri uygulanır

     

    DİREKT ÖDENEN VERGİLER

    Gelir Vergisi: İtalya’da ikamet eden firmaların tüm mal veya hizmet üretimi sonucu kazançları üzerinden ödedikleri vergidir.

    Ortaklık Vergileri: Firma ortakları hisseler aracılığıyla kendilerine kalan gelirin vergilerini ödemek zorundadırlar.

    IRPEF – Kişisel Gelir Vergisi:  Firma ortaklarının kendilerine kalan direk kârlar üzerinden ödedikleri bir vergi vardır.

    IRPEG – Tüzel Firmalar Gelir Vergisi: İtalya’da tüzel kişilikteki firmalara %36 oranında gelir vergisi uygulanmaktadır. Bu oran  1 Ocak 2003 tarihinde %35 ‘e çekilmiştir.

    DIT -  Çifte Gelir Vergilendirmesi:

    ENDIREKT ÖDENEN VERGİLER

    VAT – Katma Değer Vergisi:  Mal ve Hizmet satışları %20 oranında Katma Değer Vergisi’ne tabidirler. Katma Değer Vergisi genellikle aylık olarak ödenirler. Her yılın 27 Aralık tarihinde ise tüm dönemlerin değerlendirmesi yapılır.

    Kayıt Vergisi: Kayıt Vergisi, bir firma kurulumu, sermaye artırımı ve bunlar gibi Ticari Sicil değişikliklerinde ödenirler. İşletme için ödenen çeşitler harçlar da bu sınıfa girerler.

    IRAP – Bölgesel Üretim Vergisi : Her vergilendirme döneminde firmalar ürettikleri mal üzerinden vergi verirler ve bu oran bağlı olunan Ticaret Odasına göre değişir. Bu oranın İtalya ortalaması %4.25 civarındadır.

     

  8. HAKAN YILDIRIM Says:
    ( TURKISH) Merhaba Buzdolabı ve klimalar gibi soğutucu aletlerde %30a varan elektrik tasarrufu sağlayan yüksek teknoloji ürünüm için ortaklık- işbirliği yatırımcı aramaktayım. telefon: 00 90 546 283 76 80 ADRES: SIRAMESELER ORMANLAR YOLU NO 10/A BURSA TURKIYE Saygilarimla Hakan YILDIRIM - induscraft@gmail.com
  9. emrah hünerlitürkoğlu Says:
    iş için italyaya gelmek istiyoruz ve bu konuylaa ilgili bir kaç sorumuz var, 1- italyada yaşayan bir tercumanla nasıl kontağa geçebilirim 2- 4-5 günlük bir seyehat için konaklama vs için ortalama ne kadar masraf yaparız, ilginiz için şimdiden çok teşekkür ederim
  10. serdar Says:
    iyi gunler.messine sehrinde firma kurmayi dusunuyorum tabii bu arada hic italyanca bilmiyorum.internette messinada yasayan ya da ogrenim goren bir turk tercuman bulabilirmiyim diye aranip duruyorum gunlerdir ama nafile.bana bu konuda yardimci olabilirseniz cok sevinirim.serdar ulusoy  - serdarulusoy7@yahoo.com
  11. erdem akar Says:
    bana ulaşırsanız size yardımcı olabilirim - erdem_akar@hotmail.com
  12. Mesut Ozturk Says:
    Merhabalar, Torino’da yaşayan ya da 14 gün için Torino’da kalabilecek bir tercümana ihtiyaç duyuyoruz. Şirketimizden hizmet içi eğitim için gidecek üç kişinin italyanca verilecek eğitimin Türkçe’ye çevirisi gerekmektedir. mesutozturk@ias.com.tr
  13. a k Says:
    Merhaba! Turk hediyelik esya ,toptan, parakende satis ihracat yapan dukkan sahibiyim..yenilik ve harekete acigim.Sizde satmak istermisiniz.?..veya, toptan alip karinizi kendiniz belirlemek istermisiniz?o zaman bana yazin sartlarinizi konusalim.SELAMLAR. info@turcomania.info
  14. Ebruli Pazarlama Says:
    Merhaba. Gıda ve temizlik malzemeleri konusunda yurt dışı çalışmak istiyoruz. Bu konuda güçlü firmalar ile işbirliği içerisindeyiz. Ayrıca elimizde yüklü miktarda kurutulmuş domates ve yağ biberi mevcuttur. İlgilenenler e-mail ile bize ulaşabilirler. iletisim@ebrulipazarlama.com
  15. cigdem elifoglu Says:
    On yıl süre ile İtalya’da yaşadım, çok iyi derecede italyanca konuşuyorum, teknik italyanca konusunda son derece deneyimliyim.İtalya ile çalışan Türk firmaları ile çalışmak istiyorum torlakcigdem@libero.it
  16. Mine Says:
    Iyı gunler, Ben 3 yildan beri Floransa’da yasiyorum. Floransa veya cevresinde italyan sirketleriyle gorusmelerinizde veya transfer konusunda size yardimci olabilirim. ilgilenenlerin mineomay@hotmail.com adresine mail atmalarini rica ederim.
  17. mustafa inan Says:
    merhaba konyada büro mobilyaları üreten bir firmayız italyada büro mobilyaları üreten ve satan firmaların mail ve web sitelerini göndermeniz mümkünmü türkiyeden de italyaya mal satmak istiyoruz bu konuda yardımcı olursanız seviniriz saygılarımızla proje@kenzelmobel.com
  18. Özlem Kiracı Says:
    Merhaba, Türkiye’deki İtalyan şirketleri nelerdir? Nasıl öğrenebilirim yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler ozlemk79@yahoo.com
  19. emin Says:
    merhabalar 10 yildir italyada yasiyorum tercumanlik yapiyorum ilgilenenlere tel.num..0039/3931934154 selamlar istanbul-di-harimci@hotmail.it
  20. Selim Özsümer Says:
    7 Yıl boyunca Italyan ve Alman mutfak mobilyası satışı yapan uluslarası bir firmada urun sorumlusu olarak çalıştım.Sektoru ve firmaları yakından tanıyorum.Bu alanda İtalyan firmalarla işbirliği yapmak isteyenlere yardımcı olabilirim. selim.ozsumer@gmail.com
  21. murat Says:
    Italyada 27 senedir yasamakdayim,tercumanlik ,Italyada sirket kurma ve diger bilgi icin ariya bilirsiniz. tel.+39.328 2637439 crispolvip@gmail.com
  22. Hakan Demir Says:
    Türkiye’deki İtalyan şirketleri hakkında nasıl bilgi sahibi olabilirim? hakand@cigkoftemuskudar.com
  23. Pinar Says:
    Selamlar, Italyada ofis acmak istiyoruz. Proseduru nedir? Ayrica ofisimizde calisacak Turkce yada Ingilizce bilen personele ihtiyacimiz olacak. Tavsiyelerinizi bekliyoruz. Herhangi bir sehir olabilir. teefonum 0534 574 81 41 pinaralp@hotmail.com
  24. aliye Says:
    Italyadaki turk sirketler hakkinda nasil bilgi edinebilirim? aliyet@gmail.com
  25. Mert Uluc Says:
    Bundan sonraki 4 yıl eşim dolayısıyla Floransada yasamaktayız. Floransa konusunda her hangi bir yardım isteyen olursa lütfen irtibata gecelim…. telefonum: 0 535 828 1674 email: nmertuluc@gmail.com  nmertuluc@hotmail.com
  26. duran boyraz Says:
    italyada ofis acmak istediginizi belirtmisiniz yani var olan firmanizin subesinimi yoksa yeni bir kurulusmu acmak istiyosunuz bukonuda verecem numarayi ararsaniz size yardimci ola bilirim be 24 yildir italyada yasiyoru italyancayi turkce kadar rahat konusa bilirim ayrica bircok firmaya danismanlik yaptim TEL 0041764125003 boyraz68@hotmail.com
  27. Zeynep Ferda Tipi Says:
    merhaba,italyada şirket kurulumu ile ilgili bilgilerin bugün tarihli yada 2009 senesi için güncellenmiş prosedur leri nedir? Bu konuda acil bilgi istiyorum…3 sene öncesine kadar €50.000 gibi bir sermaye bildirimi istiyorlar. bunda bir değişiklik oldumu? tipi_ferda@yahoo.com
  28. özcan purçu Says:
    merhabalar .İtalya da hiç olmayan bir iş yapmak için italya da oturan bir ortak arıyorum .çook karlı ama sermayesi yok denecek kadar da az.mailinizi bekliyorum. ozcansoke@mynet.com
  29. esra Says:
    Merhaba, Roma da yasiyorum,(TEFL) ingilizce hocasiyim,ozel ders veriyorum,..daha once bir okulda part time ders verdim (roma da) ve Bilkent Administrative Manager mezunuyum 10 yildan fazla deneyimim var son iki yildir Amerika da yasiyordum, cok iyi derecede ingilizce sahibiyim ve suanda elementary derecesinde italyanca biliyorum,..Is ariyorum ve seyahat problemim yok,Italya nin heryerinde calisabilir,yerlesebilirim,..lutfen bana en kisa zamanda donermisiniz,.. saygilarimla,.. develiesra@yahoo.com 3454536277
  30. hisse senedi Says:
    İyi yine Türkiye de şirket açmak devlet kurmak kadar zor.İtalyada kolaymış işler.. ali@yahoo.com
  31. TUNC Says:
    merhaba italyada pazar arayanlar sirket kurmak isteyenler tercumana ihtiyaci olanlar arayin  00393294472557 posape@hotmail.it
  32. cemalettin Says:
    Merhaba; İtalya milanoda yaamaktayım teknık konularda deneyımliyim. italyada mevcut türk firmalarla çalışmak istiyorum ilgilenenlerin mail yoluyla ulaşmasını rica ederim ce.aydogdu@gmail.com
  33. fener hisse Says:
    İtalyada çalışmak sabır ve azim işi sanırım isterseniz olur! teşekkürler yaziyerim@gmail.com
  34. mehmet Says:
    italya’nın milano şehrine bir türk markası getirip en kısa sürede faaliyete geçmek istiyorum. italyan kanuna göre neler gereklidir bu konu hakkaında bilgi almak istiyorum.bilgi sahibi olan kişiyle hemen irtibata geçmek istiyorum… mehmet_gurses75@hotmail.com
  35. murat Says:
    merhaba, italya, modena kentinde yasamaktayim, 33 yasindayim. Italyada ticaret ve finans yapan kuruluslarda calistim, Italyada calismak isteyen turk sirketlere yardimci olabilirim. iyi gunler mail adresim: tecnodemir@gmail.com
  36. OZHAN Says:
    Merhaba Fransada kurulan bir şirket italya’da iş yapabilirmi? İyi Çalışmalar, Özhan ÖZDEN ozhan.ozden@bariskanlarlojistik.com.tr
  37. Gökhan BARS Says:
    İtalya’da padova da, istanbuldaki şirketimin bir ofisini açmak veya yeni bir şirket kurmak istiyorum, bu mevzuatlara hakim, bir avukat arıyorum. Bana ulaşabileceğiniz mail adresim gokhan@vogtekstil.com
  38. ilhan tunc Says:
    mrb ıtalyada sırket acmak ısteyenler pazar arayanlar tıcaret yapmak ısteyenler 20 yıllık tecrubemden faydalanmak ısteyenler tum ogrenmek ıstedıklerınız ıcın numaram 05076644535 buro 03646660112 posape@hotmail.it
  39. mehmet Says:
    Merhaba, İtalya da şube kurma prosedürleri nelerdir. nasıl kurulur ve bunun neler gerekir. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılar msimsekdb79@hotmail.com
  40. a.rahim öncü Says:
    Merhabalar.Ukrayna ulusal teknik üniversitesi Matematik bölümü mezunuyum. anadil sevyesinde rusça,orta sevyede italyanca ve ingilizce biliyorum.. İtalyada iş arıyorum:.. turzim ve dış ticaret olabilir.. saygıar… aroncu@hotmail.com
  41. Seda Karaaslan Says:
    Merhaba, Ankara Unibersitesi Italyan Dili ve Edebiyati mezunuyum. 4 yildir Italya’nin Treviso sehrinde yasiyorum. Bilmeyenler icin soyluyorum, Treviso sehri Venedik’e yarim saat uzaklikta. Yillardir bircok alanda yazili ve sozlu ceviri yapiyor, Italya’daki fuarlara katilan turk is adamlarina eslik ediyor ve italyan-turk firmalari arasindaki yazismalari yapiyorum. Italya’da ofis acmak veya ortaklik kurmak isteyen turk is adamlarina dil konusunda yardimci olabilirim. Konuyla ilgilenmeniz halinde +39 320 632 21 06 nolu cep telefonundan veya postadiseda@gmail.com adresinden bana ulasabilirsiniz.Saygilarimla.
  42. alper Says:
    İtalya’ya Türkiye’den şişelenmiş kaynak suyu ve mineralli su ihraç etmek istiyoruz.. uygun fiyatlara alıcı olmak isteyen firmalar iletişim kurmak için mail aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz.. alper1003@msn.com
  43. sibel Says:
    Merhabalar İtalyada iş kurmak istiyorum.türkiyede bulunarak italyada yaşamadan iş yapabilrmiyim.bu konular hakkında bilgi almak istiyorum. acil olarak 17 ekimde cevabınızı almak isterim. mail yoluyla yada telefon numaranızı verirseniz konuşmak isterim.saygılar.sibel kıribrahim skiribrahim@gmail.com
  44. savas Says:
    merhaba, italya trıste de türkiyedeki gümrükleme şirketimizin temsilcilik ofisini acmak istiyoruz.. acil işlemleri yürütecek avukat veya muhasebeci arıyorum… savas60_@hotmail.com
  45. savas Says:
    merhaba, italya trıeste de türkiyedeki gümrükleme şirketimizin temsilcilik ofisini acmak istiyoruz. orda şirket kayıtlarını ve diğer işlemleri takip edip bütün müracatları yapabilecek avukat veya muhasebeci vs ..evrak işnden anlayan resmi dairelerde işbitiren sahıs da olabilir..ACİLL. savas60_@hotmail.com
  46. savas Says:
    Trieste de gumruk komisyonculugu yapan firmamizin temsilcilik ofisini acmak istiyoruz.avukat yada muhasebeciye ihtiyacimiz var.savas60_@hotmail.com
  47. taner Says:
    selamlar ben taner ıtalyada yasıyorum ıs yerı acmak ıstıyorum mobılya aksesuarı polısaj bolumu uzerıne bılım var ustalıım var 4 senelık ustalıım vardır emılden ulasabılırsınız bana tanerbingol13@hotmail.com
  48. neslıhan erım Says:
    Merhabalar. Torinoda ıs kurmak zormudur. Nereye nasıl basvurulabılır. Bu ısı yapan resmi firmalar varmıdır. neslihanerim@gmail.com
  49. Veysel catkin Says:
    Merhaba ben 17 yıldır ıtalyada yaşıyorum Italyada ticari işlerinizde size her konuda yardımcı olabilecek donanıma sahibiz ve. Her türlü ortaklık girişimlerinde de bulana biliriz her türlü işlemleriniz için 00393804351077 watsap 00393804351077 numberone-tex@hotmail.it
  50. Rabia Says:
    Merhaba ben Milano’da yaşıyorum. Uzun senelerdir Italya da yaşam ve dil deneyimim bulunuyor. Çok iyi derece de 3 dil biliyorum. Her türlü konu da Italya da sizlere yardımcı olabilirim. rabiaarac913@gmail.com
  51. kaliteli web tasarım Says:
    Böyle güzel konular paylaştığınız için teşekkür ederim yuceer_sanli_1949@gmail.com

Leave a Reply